If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Старите ЖТД-а за мен са Евро 2,те могат да запишат грешка за дебитомера,но на доста по-късен етап.Първо ще запише грешка за ЕГР-а,след това може да кара доста дълго време преди да запише за дебитомера.ЕКУ-то е направено така че,като има проблем с дебита на въздуха,решава че проблема е в ЕГР-а.Евро 3,също записват грешка за потока на доста късен етап,предварително е разпознат проблем с ЕГР-а,затова на Евро 3 се затапва без проблем,и не записва грешк за потока.При Мултиджета вече е осъвършенствана системата,и записва веднага грешка за потока,в зависимост от това дали е много или малко,е различна грешката/но ти тези неща ги знеш/,това е направено за да не е толкова лесно да изолираш ЕГР-а.
П.С.Никога не съм искал да изпадам в спорове с теб,но явно все така става,явно е че всеки иска да помогне,но с изтъкване няма да стане,трябва да си помагаме,още повече ако сме колеги............Айде със здраве,дано не сим ме разбрал погрешно...........
Мъри, за Евро 3 не е вярно - от опит. Веднага, щом настъпиш повечко газта дава грешка за въздуха. Зависи колко е запекъл дебитомера. А запушиш ли го (аз му шунтирам бобината с резистори) - грешката ти е на първото настъпване на газта - пробвано
Това е за 16V M-Jet
Мъри, за Евро 3 не е вярно - от опит. Веднага, щом настъпиш повечко газта дава грешка за въздуха. Зависи колко е запекъл дебитомера. А запушиш ли го (аз му шунтирам бобината с резистори) - грешката ти е на първото настъпване на газта - пробвано
Това е за 16V M-Jet
Прочети какво съм написал за Мултиджет,грешката е моя,че и той е Е3, а съм писал отделно за него.Под Евро 3 имах предвид Униджетите...............
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Да така е, но моите наблюдения са, че когато не е барникано по софтуера много бързо се отразяват грешките една след друга, когато са свързани, но това е друга тема и много се отклонихме.
@NightRider обратната връзка на ЕГР-а е дебитомера. С помощта на дебитомера и малко сметки се разбира колко въздух влиза и колко изгорели газове. Съответно и колко е отворил ЕГР-а.
П.С аз също не искам да влизам спорове с никой, още повече да се изтъквам като по по най.
Да така е, но моите наблюдения са, че когато не е барникано по софтуера много бързо се отразяват грешките една след друга, когато са свързани, но това е друга тема и много се отклонихме.
@NightRider обратната връзка на ЕГР-а е дебитомера. С помощта на дебитомера и малко сметки се разбира колко въздух влиза и колко изгорели газове. Съответно и колко е отворил ЕГР-а.
П.С аз също не искам да влизам спорове с никой, още повече да се изтъквам като по по най.
Е аз просто съм окачил описанието от Е-Learn на енгл. Точно сметки са си
Comment